Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milliós állami megrendeléseket
  2007-12-09 10:51:29, vasárnap
 
 

Milliós állami megrendeléseket kapott Batiz cége
2007. december 6., csütörtök, 8:15




Batiz András cége több állami megrendelést kapott nem sokkal azután, hogy elhagyta a kormányfő csapatát . A Miniszterelnöki Hivatal mellett az egészségügyi és a szociális tárca, valamint két háttérintézmény is kötött szerződéseket a Batiz Consulting Kft.-vel összesen több millió forintért. Nyilvánosan alig-alig mutatkozó vezetők médiaszerepléseinek feljavításával is foglalkozott a cég.






Nem csak a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH), de a politikának is hátat fordít -
nyilatkozta
Batiz András tavaly decemberben. Mint mondta: jövőre a magánszektorban kíván elhelyezkedni. A váltás csak részben sikerült: az egykori kormányszóvivő valóban működtet egy kommunikációs céget, ám a Batiz Consulting Kft. számos állami megrendelésre, jellemzően kormánypárti politikusok és háttérintézmények vezetőinek felkészítésére kötött megállapodásokat idén.

Nem adják ki a szerződést

"Batiz András szaktudására továbbra is igényt tart a Miniszterelnöki Hivatal" - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő júniusban, majd közölte, hogy a kancellária szerződést kötött Batiz cégével. Eszerint a volt tévés vállalkozása a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket, hogy felkészítse őket a médiában való szereplésre. A Batiz Consulting ezért maximum nettó 7 millió 984 ezer forintot számlázhat ki a MeH-nek, ez a keretösszeg. A megbízás 2007 végéig és legfeljebb 160 órára szól.

A Kormányszóvivői Iroda a szerződéssel kapcsolatban azt ismételte meg kérdésünkre többször is, hogy a megállapodás jogszerű, és a kormány takarékosan bánik az adófizetők pénzével.

Mint az [origo] minisztériumokhoz intézett körkérdéséből kiderült, nem ez volt az első állami megrendelése a Batiz Consultingnak, csak a többit nem jelentették be nyilvánosan. A tanácsadó cég valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) között 2007. május 1-től megbízási szerződés van érvényben év végéig, amelynek célja "állampolgári kapcsolattartás és kommunikáció részleges tervezése". Mindezért az SZMM 3,6 millió forint plusz Áfát fizet a Kft.-nek. Kértük a szerződést a tárcától, de nem adták oda.

Batiz Andrást többször kerestük telefonon, mindhiába, emailben küldött válaszaiban ő sem fejtette ki érdemben a fenti idézetnél bővebben, hogy pontosan milyen munkát végez cége a szociális tárcának.

Ki tréningeli Horváth Ágnest?

A következő hónapban már az Egészségügyi Minisztériummal (EüM) kötött megállapodást a cég, a szerződést átnézve már több minden kiderül abból, hogy milyen munkát végez a Batiz Consulting. A 2,5 millió plusz Áfás szerződés tárgya "dr. Horváth Ágnes miniszter, dr. Kovács Attila államtitkár, dr. Baraczka Mariann szakállamtitkár és Gál Ilona szakállamtitkár nyilvános szerepléseinek szakmai felkészítése" - olvasható a szerződésben. A szöveg részletezi is mindezt, a megbízás a minisztérium felső vezetőinek kommunikációs és pr-tanácsadását, a nyilvános szerepléseikre való szakmai felkészítést, valamint a szereplések figyelemmel kísérését, és újabb tanácsadást takar.

"A szolgáltatással vezetőink maximálisan elégedettek voltak, hiszen a tárcára háruló, egészségügyi reformmal összefüggő kommunikációs feladatokhoz nélkülözhetetlen volt a cég szakmai segítségnyújtása" - értékelte kérésünkre az EüM az elvégzett munkát. Ugyanerre kértük Batiz Andrást is, kiemelve, hogy a közvélemény-kutató cégek egybehangzó
felmérései
szerint Horváth Ágnes messze a legnépszerűtlenebb politikus ma Magyarországon. Válaszában Batiz - a szerződés szövegének ellentmondva - azt állította többször is, hogy "a kommunikációs felkészítés a tárca államtitkárait érintette".

Személyre szabott gyakorlatok

A szerződés teljesítéseként tartott tréningek személyes találkozásokból álltak, minden egyes tréning személyre szabott, "az ügyfelek igényinek megfelelően alakítjuk" ki. "Különböző gyakorlatokkal fejlesztjük ügyfeleink kommunikációs készségeit" - részletezte Batiz az elvégzett munkát. A cég vezetője azt is elmondta, hogy "az utánkövetés fontos eleme minden együttműködésnek. Természetesen adtunk visszajelzést a valós szereplésekről is." Ezek pedig "a még sikeresebb médiaszereplést célozzák".

Hasonló tréninget kapott, csak nagyobb mennyiségben az EüM egyik háttérintézményének, a Strukturális Alapok Programirodának az igazgatója. Az iroda és a Batiz Consulting két szerződést is kötött "az intézmény igazgatójának kommunikációs felkészítése" céljából. Július 1-jén 1,7 millió plusz Áfáról, augusztus 1-jén 2 millió plusz Áfáról szignózták a megállapodást a közvélemény számára alig ismert intézményt vezető Kővári Attila médiaszerepléseinek nívósabbá tételére.

De szerződött a Kft. az Egészségbiztosítási Felügyelettel (EF) is augusztus végén, szintén egy kevéssé ismert vezető nyilvános szerepléseinek javítására. Eszerint Holchacker Péter elnökhelyettes nyilvános felkészítését végzi el a cég, amely többek között analízist készít és 10 órás tréninget tart a vezetőnek. Az október 30-ig tartó munkáért 600 ezer plusz Áfát fizetett a felügyelet a Kft.-nek. Mint azt az EF-nél közölték, Holchacker kifejezetten hasznosnak tartotta a gyakorlati felkészítést, különösen a kamera előtti szituációs gyakorlatokat.



Horváth Ágnes és Kovács Attila

Ezeket jellemzően maga Batiz András tartotta, aki a Miniszterelnöki Hivatal előtt közel egy évtizedig szerepelt a képernyőn különféle műsorok vezetőjeként. Mint a volt kormányszóvivő közölte, alkalmanként azért voltak segítői az állami megrendelések teljesítésekor.

"Legjobb szolgáltatás, legalacsonyabb áron"

A kormány takarékosan bánik az adófizetők pénzével, és szigorúan betartja a jogszabályokat - válaszolta a Kormányszóvivői Iroda arra a kérdésünkre: nem tartja-e kifogásolhatónak, hogy egy volt kormányszóvivő cége sorra kap állami megrendeléseket. "Ezért minden esetben, amikor a kormányzat alaptevékenységébe nem tartozó szolgáltatást vásárol külső partnerektől, a költséghatékonyság és törvényesség szempontjait helyezi előtérbe. (...) ha a szóban forgó cég nyújtja a legjobb szolgáltatást a legalacsonyabb áron, akkor az adófizetők érdeke az, hogy a szükséges szolgáltatást tőle vásárolja meg a kormányzat" - írta válaszában a Kormányszóvivői Iroda.

Ugyanígy látja mindezt Batiz András is: "Piaci szereplőként arra koncentrálok, hogy a felkéréseket a mindenkori ügyfél érdekeinek maximális figyelembe vételével tudjam ellátni. A MeH és a minisztériumok pedig minden bizonnyal olyan együttműködésben érdekeltek az alaptevékenységükbe nem tartozó szolgáltatások megrendelésénél, ami a legkedvezőbb áron, a legmagasabb színvonalat tudja biztosítani. Több éves kormányszóvivői és televíziós tapasztalatom kellő alap lehet erre."




[origo]





A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://origo.hu/itthon/20071205-ismeretlen-vezetoket-treningel-batiz-andras-cege- allami-milliokbol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: együttműködésben, segítségnyújtása, nélkülözhetetlen, megállapodásokat, együttműködésnek, kifogásolhatónak, miniszterelnöki, szakállamtitkár, magánszektorban, háttérintézmény, megrendelésénél, teljesítéseként, kormányszóvivői, megrendeléseket, találkozásokból, szolgáltatással, kapcsolattartás, médiaszereplést, minisztériummal, programirodának, kormányszóvivő, szerepléseinek, szolgáltatások, szerepléseikre, szereplésekről, magyarországon, elnökhelyettes, gyakorlatokkal, minisztériumok, teljesítésekor, felkészítésére, feljavításával, államtitkárait, jogszabályokat, legalacsonyabb, megrendelésre, kormányfő csapatát, szociális tárca, magánszektorban kíván, váltás csak, egykori kormányszóvivő, kommunikációs céget, kancellária szerződést, volt tévés, miniszterelnöki kabinetiroda, médiában való, megbízás 2007, szerződéssel kapcsolatban, megállapodás jogszerű, kormány takarékosan, adófizetők pénzével, első állami, Batiz András, Miniszterelnöki Hivatal, Batiz Consulting Kft, Miniszterelnöki Hivatalnak, Daróczi Dávid, Batiz Consulting, Kormányszóvivői Iroda, Batiz Consultingnak, Munkaügyi Minisztérium, Batiz Andrást, Horváth Ágnest, Egészségügyi Minisztériummal, Horváth Ágnes, Kovács Attila, Baraczka Mariann, Válaszában Batiz, Strukturális Alapok Programirodának, Kővári Attila, Egészségbiztosítási Felügyelettel, Eszerint Holchacker Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Még csak most kezdődik a nap  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Idő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mai harmónia kártyám  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 19  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Az engedelmesség miért nem vál...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bounty krémes  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kövesd a cowboyt!  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png cica  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes délutánt kívánok  Png ház  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png ház  Csak a fogyatkozás látható  Reggel van  Mai harmónia kártyám  Png fotel  Alázat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Lóhere  Szép napot kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Adakozás  A televizió nem a kultúrát kép...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Szívem  Szívem  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
kormányfő csapatát, szociális tárca, magánszektorban kíván, váltás csak, egykori kormányszóvivő, kommunikációs céget, kancellária szerződést, volt tévés, miniszterelnöki kabinetiroda, médiában való, megbízás 2007, szerződéssel kapcsolatban, megállapodás jogszerű, kormány takarékosan, adófizetők pénzével, első állami, fenti idézetnél, szociális tárcának, következő hónapban, szerződést átnézve, szöveg részletezi, minisztérium felső, nyilvános szerepléseikre, szereplések figyelemmel, szolgáltatással vezetőink, tárcára háruló, elvégzett munkát, szerződés szövegének, kommunikációs felkészítés, tárca államtitkárait, szerződés teljesítéseként, ügyfelek igényinek, utánkövetés fontos, valós szereplésekről, intézmény igazgatójának, közvélemény számára, kevéssé ismert, október 30-ig, gyakorlati felkészítést, kamera előtti, évtizedig szerepelt, képernyőn különféle, volt kormányszóvivő, állami megrendelések, szóban forgó, legjobb szolgáltatást, legalacsonyabb áron, adófizetők érdeke, szükséges szolgáltatást, mindenkori ügyfél, minisztériumok pedig, legkedvezőbb áron, legmagasabb színvonalat, alábbi címen, együttműködésben, segítségnyújtása, nélkülözhetetlen, megállapodásokat, együttműködésnek, kifogásolhatónak, miniszterelnöki, szakállamtitkár, magánszektorban, háttérintézmény, megrendelésénél, teljesítéseként, kormányszóvivői, megrendeléseket, találkozásokból, szolgáltatással, kapcsolattartás, médiaszereplést, minisztériummal, programirodának, kormányszóvivő, szerepléseinek, szolgáltatások, szerepléseikre, szereplésekről, magyarországon, elnökhelyettes, gyakorlatokkal, minisztériumok, teljesítésekor, felkészítésére, feljavításával, államtitkárait, jogszabályokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.